Lovački dvorac u Bilju podigao je u 18. stoljeću austrijski vojskovođa princ Eugen Savojski. Ovo je najstariji baranjski dvorac. Eugen Savojski u povijesti je zapamćen kao jedan od najslavnijih austrijskih vojskovođa čije su pobjede označile konačan kraj osmanlijskih osvajanja u Europi.

Dvorac je smješten na samom rubu Kopačkog rita, zaštićenog parka prirode. Bio je to prvi izgrađeni dvorac u ovom dijelu sadašnje Hrvatske nakon njezina oslobođenja od stoljeća i pol duge osmanlijske uprave. Sagrađen je kao lovački dvorac na imanju koje je princ Eugen Savojski dobio na dar od austrijskog cara Leopolda I. Povjesničari nagađaju da je dvorac djelo austrijskog arhitekta Johana Lucasa von Hildebrandta koji je za Savojskog gradio i glasoviti dvorac Belvedere u Beču.

Dvorac Esterhazy u Dardi, spomenik je kulture druge kategorije. Podignut je u drugoj polovici 18. stoljeća kao središte prostranog imanja u vlasništvu baruna Kazimira Eszterházyja. Jedan je od značajnijih spomenika kulture Slavonije i Baranje, izgrađen je u kombinaciji baroka i klasicizma. Posebnu ljepotu dvorcu pridodaje veliki perivoj kao i prirodno kupalište, jezero Đola, koje se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Bajkovitost dvorca oživi svake godine tijekom održavanja festivala Tarda, kada izgleda posebno bajkovito.

Dvorac u Tikvešu izgrađen je u duhu romantičnog historicizma u drugoj polovici 19. stoljeća. Tijekom povijesti bio je poznat kao lovačko središte poznato u Europi i svijetu. Oko dvorca se nalazi perivoj i šetnica povezana s lovačkom vilom ladanjske arhitekture.

Dvorac u Kneževu je kasnobarokna povijesna i klasicistička građevina u središtu Kneževa. Izgrađen je u 19. stoljeću s namjerom da bude gospodarsko sjedište vlastelinstva Belje. Perivoj iz 19. stoljeća, koji se nalazi tik uz dvorac, zaštićen je kao hortikulturalni spomenik.